Herkules landede på Saltum Strand

Stranden ved Saltum blev tirsdag omdannet til landingsbane for kæmpe store transportfly. Vinden var meget kraftig og i lang tid herskede der tvivl om, om flyene overhovedet kunne lande.

Tirsdag var der noget i luften over Saltum Strand, og det var ikke kun de tusindvis af sandkorn, som piskede rundt i den kraftige vind. To Herkules fly skulle lande på stranden som et led i en stor øvelse.

Udover at træne piloterne, var formålet med øvelsen at lære jordpersonellet i air-transport enheden på Flyvestation Aalborg at klargøre en såkaldt midlertidig landingszone. Det kan i virkelighedens verden bruges til, at landsætte tropper og materiel i en afghansk ørken eller andet steds. 

Tirsdag var der kun tale om en øvelse, og selvom de blæsende forhold drillede, så lykkedes det at lande Herkules C-130J på stranden i tredje forsøg. Transportflyet vejer i sig selv 33 tons og kan have yderligere 21 tons i maven. 

- Jeg synes det var utrolig flot, og det virkede meget professionelt, at de kan sætte en flyver ned, i det vejr vi har nu, hvor det blæser rigtig meget, sagde en tilfreds seniorsergent, Henrik Nicolajsen, til TV2/Nord, efter den vellykkede landing.
 
Se TV2/NORD 19.30, hvor der er massere af billeder fra landingen.


Seneste nyt

fra Nordjylland