Hestevæddeløb lokker igen tusinder til Asaa

En gang om året bliver Asaa indtaget af heste, kuske og jockeyer. Det er, når byen er vært for det traditionsrige Asaa Hestevæddeløb.

Et traditionsrigt hestevæddeløb blev søndag afholdt i Asaa. Ikke færre end 89 gange tidligere har der været hestevæddeløb på banen, så i år kunne arrangørene fejre 90 års jubilæum. 

På trods af at løbet er ved at være af en ældre dato, så valfarter flerer tusinde tilskuerer til banen i Asaa. I år blev væddeløbet afholdt i noget nær det perfekte hestevæddeløbsvejr. Temepraturene nåede ikke helt op, så det blev strandvejr, det var heller ikke så koldt, at det fik folk til at blive hjemme. 

- Vi har nogle gode rammer med vores pragtfulde plads her. Vi har jo altid godt vejr her. Når det er godt vejr, er det jo tosset godt vejr heroppe, og når det er dårligt vejr, så er det stadig godt herinde, fordi vi har læ og sådan. Så kan man nyde andre ting, det er ikke kun hestefolk, der kommer, fortæller Leo Nymann Sørensen, der er formand for Asaa Hestevæddeløb. 

Lige netop vejret har stor betydning for, om væddeløbet kan lokke nordjyderne hjemmefra.

- Det er rigtig hyggeligt at være her. Jeg er kommet her i mange år, jeg er faktisk kommer lige siden jeg var barn. Vi kommer hvert eneste år, så længe det ikke er regnvejr, fortæller Bente Jensen, der kommer fra Hjallerup. 

En af deltagerne er Pernille Werenberg og hesten Fenja Hedevang. De gør sig klar, inden de skal ind og dyste i det 3. løb i Asaa 90 års jubilæumsløb.

-Jeg er lidt spændt og lidt nevøs. Vi håber på, at vi kommer i top tre, for den er i rimelig god form, siger Pernille Werenberg til TV2 NORD.

Pernille Werenberg og Fenja Hedevang kæmper godt, men i det sidste opløbssving må de se sig passeret og de slutter på en fjerdeplads.

-Den mistede lidt gassen i opløbssvinget, så det var lidt synd, men vi er tilfredse, siger Pernille Werenberg til TV2 NORD.

Der var i løbet af søndagen 13 løb, og de forløb alle uden problemer eller voldsomme skader. Der blev satset og spillet på de mange løb. I totalisatoren bliver der normalt omsat for omkring 150.000 på den årlige løbsdag. 

Løbet i Asaa blev afholdt første gang i 1926. Det er sammen med et lignende løb i Pandrup, det eneste sted i Danmark, hvor man kan spille på hstevæddeløb udenfor de etablerede trav- og galopbaner. 


Seneste nyt

fra Nordjylland