Himmerlands Elforsyning og EnergiMidt vil fusionere

Bestyrelserne i de to jyske energiselskaber Himmerlands Elforsyning (HEF) i Aalborg og EnergiMidt i Silkeborg indgår aftale om en fusion.

To af de store el-leverandører i Nordjylland vil slå pjalterne sammen. Det fusionerede selskab får 383.000 andelshavere og bliver til en koncerne med 950 medarbejdere i fem divisioner: Forsyning, Energi, EnergiTeknik, Fiberbredbånd og Renewables. 

Bliver fusionen en realitet, bliver det nye selskab landets tredjestørste energiselskab. 

HEF og EnergiMidt har allerede i dag et samarbejde om udrulning og etablering af fiberbredbånd, og selskabet vil med fusionen samle kræfterne og udnytte de stærke samarbejdsrelationer:

- Fusionen skal ses som et led i selskabernes overordnede strategi, der handler om fortsat konsolidering og vækst. Konsolideringen vil give det fusionerede selskab betydelige stordriftsfordele og være med til at sikre en fortsat robust økonomi. Samtidig understøtter fusionen ønsket om, at vi også i fremtiden kan fastholde og tiltrække medarbejdere med de nødvendige kompetencer, udtaler bestyrelsesformand for HEF Jens Kr. Larsen.

Bestyrelsesformand i EnergiMidt Jens Jørn Justesen supplerer:

- En sammenlægning vil gøre det fusionerede selskab til en stor spiller på flere af de markeder, som vi opererer i. Samtidig vil den frigøre ressourcer til yderligere vækst og udvikling inden for vores forretningsområder. Væksten skal medvirke til en positiv samfundsudvikling i regionen og i særlig grad komme vores kunder og andelshavere til gode i form af bedre produkter og bedre priser.

Med fusionen får forretningsområderne omkring el- og varmeforsyning, el- og gashandel, energirådgivning, udelys og tekniske ydelser tilhørsforhold i Aalborg, mens forretningerne omkring fiberbredbånd, produktion af vedvarende energi samt koncernledelse og stabsfunktioner forankres i Silkeborg, hvor hovedsædet også placeres.

Martin Romvig (HEF) bliver administrerende direktør i det fusionerede selskab, mens Mads Miltersen (EnergiMidt) vil være viceadministrerende direktør. Bestyrelsesformand og viceformand bliver hhv. Jan Skytte Pedersen (EnergiMidt) og Christian Greve (HEF).

Den endelige beslutning om fusionen træffes af selskabernes repræsentantskaber på ekstraordinære møder den 18. marts og 30. marts. Herefter skal konkurrencemyndighederne godkende fusionen.


Seneste nyt

fra Nordjylland