Himmerlands Teater overlever nedskæringer: Vi er så glade

Mariagerfjord Kommune står overfor en kæmpe spareøvelse, som så ud til at lukke Himmerlands Teater. Teateret får dog lov til at overleve.

123 millioner skal der findes på budgettet i Mariagerfjord Kommune. Det er noget af en øvelse at finde, så mange penge i kommunens budget, derfor er der drastiske nedskæringer på vej. Himmerlands Teater så i første omgang ud til helt at skulle lukke, men nu er kulturinstitutionen blevet benådet.

- Vi er så glade. Vi er trætte på en helt ny og anderledes måde for vi har virkelig kæmpet og alt har stået i stampe, men nu kan vi igen trække vejret og komme i arbejdstøjet, siger teaterleder I Himmerlands Teater, Susanne Sangill.

quote Vi er så glade. Vi er trætte på en helt ny og anderledes måde for vi har virkelig kæmpet og alt har stået i stampe, men nu kan vi igen trække vejret og komme i arbejdstøjet

-  Susanne Sangill, Teaterleder

De mange millioner skal findes et sted, derfor havde kommunen lavet et sparekatalog med forslag til, hvor pengene kunne hentes. Det var dette budgetmateriale, der trak tæppet væk under Himmerlands Teater. Efter budgetmaterialet har været i høring ved borgerne, er de i forhandlingsudvalget blevet enige om at strege punktet om teateret.

- Folk fra hele Danmark og endda også mennesker fra andre lande har hørt om det her og kontaktet kommunen. Jeg kan se på mine Facebook-opslag, at de er nået meget længere ud end de plejer. Det har virkelig været fantastisk med al den støtte, siger Susanne Sangill.

Teateret kan nu ånde lettet op, og i stedet for at fortsætte kampen om overlevelse, så kan de nu begynde at planlægge teatersæsonen 2019/2020.

Her kan du se, hvad teaterleder Susanne Sangill sagde, da sparekataloget blev fremlagt.

166 spareforslag udformet af udvalgene i Mariagerfjord Kommune skal spare kommunen 123 millioner på budgettet for 2019. Et af forslagene er en lukning af Himmerlands Teater.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland