Himmerlands Udviklingsråd kritiserer politiets responstid

Himmerlands Udviklingsråd kritiserer politiet for at være for langsomme til at rykke ud.

Den seneste opgørelse viser, at den gennemsnitlige responstid er 17 minutter og 31 sekunder i Vesthimmerland.

Formand for Himmerlands Udviklingsråd Klavs Bojsen frygter derfor, hvad der kan ske med så lange ventetider.

- Det kan have alvorlige konsekvenser, hvis der er tale om voldssager eller andre situationer, hvor ambulanceberedskab ikke tør gå ind og blande sig, siger han.

I dag modtog Klavs Bojsen dog et brev, hvor Nordjyllands Politi lover at se på problemet.

- Min første indskydelse er , at 17 minutter er lang tid at vente. Men omvendt har det altid en konsekvens at bo langt ude på landet i forhold til byområder, forklarer politiinspektør Marianne Vestergård-Lau.

I gennemsnit er der kun halvanden udrykning i Vesthimmerland om ugen. Derfor er det ikke det område politiet cirkulerer mest i.

- Vi sætter naturligvis flest ressourcer ind der, hvor vi kan se, at der er størst sandsynlighed for, at vi skal rykke ud. Men vi vil selvfølgelig se på, om der er noget vi kan gøre bedre i Vesthimmerland, siger Marianne Vestergård-Lau, der understreger, at responstiden på 17 minutter er et gennemsnit - og ikke et udtryk for politiets generelle responstid.

Borgerne i Vesthimmerland skal dog heller ikke frygte at skulle vente 17 minutter ved større ulykker som for eksempel færdselsuheld - de indgår nemlig ikke i politiets statistik over responstid.


Seneste nyt

fra Nordjylland