Hirtshals får nyt transportcenter

 Hirtshals får nyt transportcenter

Store udvidelsesplaner for det kommende Hirtshals Transport Center

Transitbiler i Hirtshals kan nu se frem til endnu bedre og mere behagelige transportmuligheder til og fra Norge. Hvert år passerer 450.000 personbiler og 150.000 lastbiler gennem Hirtshals' forbindelse til Norge.

Hirtshals Transport Center P/S får et 100.000 kvadratmeter stort område på havnen. Det skal blandt andet bruges til toldkontorer og kontorlokaler til nogle af rederierne. Desuden opføres der to tankanlæg og trailer- og dækservice.

Ud over de 100.000 først planlagt kvadratmeter, er der nu også indgået aftale med MT Højgaard om at bygge på yderligere 140.000 kvadratmeter. Desuden skal MT Højggaard stå for udlejningen af lokalerne i centret til interesserede virksomheder, der skal tage sig af transportrelaterede opgaver. Desuden skal centret tilbyde hoteller, cafeteriaer, kiosker og butikker.

- Vi har allerede de første aftaler på plads med fremtidige lejere og intensiverer nu arbejdet med at finde de rigtige virksomheder, der kan varetage de funktioner, som et moderne transportcenter skal kunne tilbyde brugerne, siger Casper K. Mikkelsen, der er afdelingschef for salg og tilbud i MT Højgaards nordjyske division.

Centret forventes at stå færdigt i sommeren 2009


Seneste nyt

fra Nordjylland