Hirtshals Nærpoliti lukkes på ubestemt tid

På grund af øget pres på politiet lukkes Hirtshals lokalpoliti midlertidigt, og der oprettes en nærpolitipatrulje til både Hjørring og Hirtshals.

På grund af øget pres på politiet lukkes Hirtshals lokalpoliti, og der oprettes en nærpolitipatrulje til både Hjørring og Hirtshals.

Beslutningen er taget, fordi Nordjyllands Politi skal afgive mandskab til den dansktyske grænse samtidigt med, der er øget terrorberedskab her i landet.

- Det er vi selvfølgelig rigtig, rigtig kede af. For vi vil gerne have så meget politi til stede i vores lokalområde som muligt, siger Daniel Rugholm, konservativt byrådsmedlem og viceborgmester i Hjørring Kommune.

Viceborgmesteren ærgrer sig over lukningen af nærpolitiet, da Hirtshals er den næststørste by i området, og en stor havneby med en vigtig grænseovergang i Schengen.

- Men vi ved jo godt, at de gør det, fordi de er presset til at få det bedste ud af ressourcerne, siger Daniel Rugholm.

Der sidder normalt to personer i nærpolitiet i Hirtshals. Men fremover skal de flyttes til Hjørring, hvor man i stedet opretter en nærpolitipatrulje på fire personer. Dertil kommer en kombineret indbruds- og specialgruppe. Den har man siden september i fjor savnet i området.

- Det er selvfølgelig en positiv vinkel på dette, at man får specialpatruljen tilbage, så det er vi rigtig glade for, siger Daniel Rugholm.

Ifølge Daniel Rugholm er løsningen midlertidig, men der er fra politiet ikke nogle meldinger på, hvornår nærpolitiet i Hirtshals genoprettes.

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord