Hirtshals Yard udvider - opkøber maskinværksted

Foto: Hirtshals Yard

Værftet Hirtshals Yard udvider og opgraderer ved at opkøbe Vestkajens Maskinværksted som led i et generationsskifte.

Det er ikke mange år, værftet Hirtshals Yard har på bagen. Først i 2012 så det dagens lys, født af Rasmus Brohus og Jesper Reinholt, som begge er maskinmestre.

Men siden er det gået støt og roligt fremad for Hirtshals Yard, og nu udvider virksomheden mærkbart. Fra at specialisere sig i dokninger, reparationer og service på forskellige både og skibe, tager maskinmestrene nu et stort skridt inden for hydraulik og produktion af spil.

Det sker, fordi rederiet netop har opkøbt Vestkajens Maskinværksted A/S, en underleverandør, hvor 57-årige Tonny Jensen har stået i spidsen siden 2004.

- Vi ser gode muligheder for en synergi med de kompetencer, som Vestkajens Maskinværksted kan tilføre os, ikke mindst indenfor hydraulik og produktion af spil, hvor de er meget stærke. Endvidere betyder opkøbet, at vi styrker vores beredskab indenfor både smede- og montørarbejde, siger direktør ved Hirtshals Yard, Rasmus Brohus.

Tonny Jensen fortsætter i den nye konstruktion med ansvar for såvel hydraulik som kundekontakt, ligesom Vestkajens Maskinværksteds øvrige medarbejdere følger med over i Hirtshals Yard, som dermed får en bemanding på i alt 60 medarbejdere.

Med en årlig ophaling på 100-120 skibe har Vestkajens Maskinværksted en stor andel norske fiskebåde, der anløber beddingen i Hirtshals for service. Arbejdet kan blandt andet omfatte akseltræk, reparation af propeller, maling, bundbehandling og anden vedligeholdelse.

Overtagelsen har virkning fra den 1. juni i år og markeres med en reception den 2. juni. Samtidig fejres de første fem år for Hirtshals Yard, oplyser Rasmus Brohus.
 

Har du et godt tip?