Historisk kvartals-regnskab fra Spar Nord

Nordjyllands Største bank har onsdag leveret det bedste kvartalsregnskab i bankens historie.

- Det er vanskeligt at være utilfreds med et kvartalsresultat, der både i kroner og øre og i egenkapitalforrentning er det bedste i bankens historie. Når resultatet er blevet så godt, skyldes det flere positive forhold - ikke mindst den ekstraordinære indtægt, vi fik via salget af vores aktiepost i Nørresundby Bank. Men også vores almindelige forretning har på mange områder udviklet sig stærkt i årets første måneder.

Sådan lyder det fra administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby.

Spar Nord har onsdag morgen afleveret årets første kvartalsrapport, som viser et resultat før skat på historiske 533 millioner.

På den baggrund opjusterer banekn forventningerne til årsresultatet med 100 millioner.

Det flotte resultat er - udover salget af aktieposten i Nørresundby Bank - drevet af kundernes lyst til at omlægge deres realkreditlån.

- Det lave renteniveau og den deraf følgende konverteringsbølge har sammen med en generelt stigende aktivitet på ejendomsmarkedet betydet, at vi har oplevet en meget stærk indtjening på boligområdet, lyder det fra direktøren.

- De lave renter har også betydet, at tilgangen af kunder og kapital til aktivt forvaltede opsparingsprodukter er fortsat, og det har trukket indtjeningen yderligere opad. Endelig har aktiemarkedet, ikke mindst det danske, hvor vi har vores primære aktiviteter, været i forårshumør, fortsætter Lasse Nyby.

Bankens afskrivninger er også reduceret markant - på alle andre områder en landbrug.

- Vi taber næsten ikke penge på hverken privatkunder eller almindelige erhvervskunder, men landbruget har det stadig svært og kan ikke tjene tilstrækkeligt på deres forretning, fortæller kommunikations- og investor relationsdirektør Ole Madsen.

Udlån til landbrugssektoren udgør for Spar Nord 8,5 procent af porteføljen og 3,5 milliarder i kroner og ører.


Seneste nyt

fra Nordjylland