Historisk rekord: 1,5 millioner mennesker lettede og landede i Aalborg

Foto: Jesper Bo Winther

Lufthavnsdirektør Søren Svendsen er glad for årets overskud, der blev på lige knap 6,6 millioner kroner.

2016 blev et historisk godt år for Aalborg Lufthavn, der ved årets udgang for første gang nogensinde havde sagt "god tur" og "velkommen" til over 1,5 millioner passagerer.

Helt præcist håndterede lufthavnen 1.520.987 passagerer. Et tal der er det største i lufthavnens 78 år lange historie, og som dækker over en fremgang på samlet 4,4 procent i forhold til 2015 samt fremgang på både indenrigs- og chartertrafikken mens en tilbagegang på 9,2 procent på udenrigstrafikken også er indeholdt i tallet. 

Læs også London tur/retur: Ryanair kommer til Aalborg Lufthavn

Økonomisk blev 2016 også en god forretning for lufthavnen, der med en omsætning på 216 millioner satte 2015 til vægs. Der er nemlig tale om en fremgang på hele 21 procent. Billedet er nogenlunde den samme, når man ser på lufthavnens overskud. Her formåede man at skabe en bundlinje på knap 6,6 millioner kroner. Et overskud der er 26 procent større end året før.

- Vores strategiske fokus er fortsat at udvikle vores trafikprogram med henblik på at skabe den bedst mulige infrastruktur til glæde for såvel erhvervslivet, fritidsrejsende og turismeerhververet i regionen. Set i den kontekst er årets resultat på knap 6,6 mio. kr. tilfredsstillende og bedre end budgetteret, siger Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.

Læs også Tilbagegang: Lufthansa koster Aalborg Lufthavn passagerer

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord