Hjælp på vej til hjemløse unge

Antallet af unge hjemløse i Aalborg er stigende. Derfor har Socialministeriet nu tildelt Aalborg Kommune ekstra midler, som skal være med til at vende udviklingen.

Der er hjælp på vej til unge hjemløse i Aalborg Kommune. Socialministeriet har netop bevilliget ekstra midler til kommunen. Pengene skal bruges til at bekæmpe og forebygge hjemløshed blandt unge, og de falder på et tørt sted.

- Siden 2009 har vi mærket en stigning i antallet af hjemløse unge. I 2009 havde vi slet ikke nogle unge mellem 18 og 24 år boende på Svenstrupgård, og vi har inden for de sidste par år set, at der er kommet flere i den aldersgruppe, siger konstitueret leder Peter M. Kjærulff fra forsorgshjemmet Svenstrupgård, som ligger syd for Aalborg.

Det er ikke kun på Svenstrupgård, at man møder flere og flere unge uden tag over hovedet. I Aalborg Kommune var der i den seneste optælling 38 hjemløse borgere i aldersgruppen fra 17 til 24 år, og tallet har været stigende i de seneste år.

- De har mange problemer med sig, når de kommer hos os. Nogle af dem har været sofasurfere, og har boet rundt omkring hos venner og bekendte, og kan måske ikke det mere. Nogle kommer direkte hjemme fra mor og far. De har haft dårlige opvækstbetingelser - måske psysisk syge forældre, misbrugende forældre - og pludselig går det galt derhjemme. De kan ikke bo der mere og bliver smidt ud, siger Peter M. Kjærulff.

Det er sådanne problemer, Aalborg Kommune nu vil forsøge at komme til livs. Kommunen er blevet tildelt næsten 300.000 fra Socialministeriet til en indsats i resten af året, og fremover får kommunen halvanden million om året til at bekæmpe og forebygge hjemløshed.

- Jeg synes, det er en rigtig god ide, for vi har jo også den holdning ude hos os, at unge ikke skal opholde sig på et forsorgshjem. Unge skal ikke være hjemløse. De skal have en bolig, og har de problemer, så må man prøve at hjælpe dem med den bolig, siger Peter M. Kjærulff.


Seneste nyt

fra Nordjylland