Hjælp på vej til 77 fyrede fra Bladt Industries

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har givet dispensation, så de afskedigede medarbejdere hos Bladt Industries A/S i Aalborg kan få hjælp fra varslingspuljen.

Sidst i januar i år var der trist nyt til 77 fastansatte og næsten dobbelt så mange indlejede medarbejdere hos Bladt Industries i Aalborg: Der var ikke længere arbejde til dem.

Men for de fastansatte medarbejdere er nu alligevel lidt godt i vente. Bladt Industries har nemlig søgt om dispensation fra varslingsreglerne hos Arbejdsmarkedskontor Midt- og Nordjylland, og det betyder, at der er cirka en million kroner på vej fra varslingspuljen som hjælp til de berørte medarbejdere.

Det står klart, efter beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen netop har givet dispensationen. Pengene kan derfor bruges til for eksempel at opkvalificere de fyrede til at kunne søge andre job. 

- Det er vigtigt, at de medarbejdere, der er kommet i den triste situation, at de har mistet deres arbejde, får hurtig hjælp til at komme videre i et nyt job. Derfor har jeg givet dispensation, så de kan få hjælp fra varslingspuljen. Det muliggør, at Jobcenter Aalborg får ekstra midler til at vejlede og opkvalificere de berørte medarbejdere, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Dispensationen fra beskæftigelsesministeren er nødvendig, fordi omfanget af afskedigelserne ikke lever op til det almindelige krav om, at afskedigelserne skal udgøre mindst halvdelen af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 100 ansatte.

For Bladt Industries drejede det sig om 77 ansatte ud af normalt næsten 500.


Seneste nyt

fra Nordjylland