Hjælp til bedre sexliv på ny klinik

Ny sexologisk klinik i Aalborg skal hjælpe nordjyder med seksuelle problemer - og der er tilsyneladende brug for det.

Rejsningsproblemer, skedekramper, for tidlig eller sen udløsning osv. osv. Listen over seksuelle problemer er lang, men nu er Sexologisk Klinik i Aalborg klar til at hjælpe. Klinikken åbner først med fuld bemanding på mandag, men onsdag eftermiddag var der åbningsreception.

Og allerede inden klinikken åbner for fuldt blus, er der masser af nordjyder, der er klar til at få hjælp. 154 er blevet henvist af deres læge til klinikken. At der allerede er så mange henvisninger, overrasker ledende overlæge på klinikken Astrid Højgaard.

På klinikken regner man med at kunne hjælpe cirka 3500 nordjyder årligt. Der er ni ansat på klinikken.

Både regionsrådsformand Ulla Astman, regionsrådspolitikere og sygehusledelsen samt praktiserende læger var med ved åbningsreceptionen onsdag.

Sexologisk Klinik i Aalborg er den første af sin slags i Nordjylland og blot den tredje i Danmark. Som det eneste sted i landet etableres i klinikken et fællesskab mellem Psykiatrien og det somatiske ("almindelige") sygehusvæsen. Det betyder, at patienter med psykiske problemer/sygdomme også kan få hjælp på klinikken. Ligesom patienter med fysiologiske problemer, men som også har psykiske/komplekse problemstillinger, også vil blive tilbudt behandling.

Seksuelle problemer

Ca. 11 procent af danskere lider af nedsat seksuel evne. For mænds vedkommende rejsningsbesvær, for tidlig, for sen eller manglende sædafgang og for kvinders vedkommende smerter ved samleje, tørhed og orgasmeproblemer. Manglende lyst er et udbredt fænomen, ligesom sexafhængighed er et problem, der i stigende omfang medfører behandlingsbehov.

Sexologisk Klinik vil blandt andet behandle

Manglende sexlyst, smerter ved samleje, skedekramper (vaginisme), rejsningsbesvær, manglende udløsning og for tidlig udløsning, sex-afhængighed og seksuelle følger af alvorlige sygdomme: brystkræft og andre kræftsygdomme, diabetes og hjertekarsygdomme.

Sexologisk Klinik får adresse på Vesterbro 14 i Aalborg, samme sted som også huser Gynækologisk Ambulatorium. Man skal have en henvisning.

Seneste nyt

fra Nordjylland