Hjælp til nordjyder med ømme rygge

 Hjælp til nordjyder med ømme rygge

På landsplan er det faktisk ca. 15 % af den voksne befolkning (660.000), der lider af én eller flere muskel- og skeletsygdomme i mere end 6 måneder.  Nye anbefalinger og tilbud skal hjælpe nordjyder med ondt i ryggen.

Aalborg Kommune har gennem tiderne haft flere tilbud til borgere med smerter i ryggen og ud over træning har det været vigtigt, at have fokus på at komme tilbage på arbejde for de sygemeldte. Men borgere, der ikke er sygemeldte, kan også have brug for hjælp til udredning og afklaring af deres situation, så en sygemelding undgås.

To nye tilbud ? et i regi af Sundhedscenter Aalborg og et i regi af Jobcenter Aalborg - supplerer således kommunens eksisterende tilbud om genoptræning og vedligeholdende træning til målgruppen.
Borgere, der har haft ondt i ryggen i mere end 4 uger, men som ikke er sygemeldte kan fra 1. januar 2011 modtage et tilbud på

Sundhedscenter Aalborg., hvor der er mulighed for undersøgelse, samtale, introduktion til et træningsprogram med mere.
Borgere, der er sygemeldte på grund af smerter i ryggen vil i regi af Jobcenter Aalborg få tilbudt en indsats, der blandt andet består af træning i op til 4 gange ugentligt á 2½ time per gang og tilbagemeldinger vedrørende perspektiver for tilbagevenden til arbejdet via rådgiver.

Henvisning foregår via jobcentret, men borgerens egen læge er inddraget i forløbet. Der forventes at være plads til 225 borgere hvert år.


Seneste nyt

fra Nordjylland