Hjælp til nordjyske mødre

Kvinder fra syv ud af 11 nordjyske kommuner har takket ja til telefonisk mødrehjælp.

Børnefamilier spredt over hele Nordjylland har set fordelen ved at hente hjælp fra Mødrehjælpens telefonrådgivning. Her kan de få individuel professionel rådgivning om tunge emner som samvær i forbindelse med skilsmisse, vold, bodeling eller den store udfordring det ofte er at være enlig forsøger. 

- Telefonen ophæver de fysiske afstande og udfordringer med, at forælderen skal transportere sig til Mødrehjælpens rådgivning. Samtidig er telefonen helt fantastisk, fordi det er muligt at være så konstruktiv og nærværende, lyder det fra socialrådgiver i Mødrehjælpen Kirsten Jacobsen.

- Det telefonbaserede netværk er et nyt koncept, hvor nordjyderne ikke kun tilbydes at få en samtale med en rådgiver. De tilbydes samtidig et helt netværk af ligesindede fra andre steder i Danmark, der som dem selv er i krise, ramt af tvivl og manglende selvværd og som har brug for at møde nogen, der virkelig forstår deres situation, siger Kirsten Jacobsen.

Rådgivningen i Mødrehjælpen er gratis, og så er den anonym. Sidstnævnte spiller en stor rolle for mange af brugerne.

- For en forælder i en usikker og sårbar situation, der mangler mod til at stå frem, er muligheden for anonym rådgivning af stor betydning, forklarer Kirsten Jacobsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland