Hjælp til politiet

Politiet i Aalborg skulle onsdag lære, hvordan det undgår arbejdskader, både når det tackler hårdkogte forbrydere, og når det sidder stille ved skrivebordet.

Normalt er det politiet, der rykker ud for at hjælpe borgere i nød, men onsdag var det i stedet politiet, der fik hjælp. Videnscenter for Arbejdsmiljø var nemlig på besøg på Politigården i Aalborg for at sætte fokus på, hvordan man undgår smerter i ryg, nakke og skuldre.

- Politimænd er som regel i rigtig god form og er meget fysisk aktive. Men de har altså også en del administrativt arbejde, hvor de sidder i mange timer foran computeren. Og så kan man godt få mange smerter i nakken og skuldre, siger Annie Schjelde Rasmussen, der er kampagnemedarbejder ved Videnscenter for Arbejdsmiljø.

En undersøgelse viser, at hver anden offentligt ansatte har ondt i muskler og led, og for en politimand kan der være mange forskellige arbejdssituationer, som kan forårsage disse smerter.

- Udover dem, der arbejder meget med administrativt arbejde, så er der de politimænd, der er mere udfarende. De skal ofte tackle berusede mennesker, som de måske endda skal flytte rundt på. Og i sådanne situationer kan man godt komme til at vride kroppen forkert, siger Kaj Anker Hansen, der er politiassistent og arbejdsmiljøkoordinator ved Nordjyllands Politi.

Center for Arbejdsmiljø besøger ud over Politigården blandt andet også Sygehus Vendsyssel, Sygehus Himmerland, Arresten i Hobro og SKAT i Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland