Hjælp til udsatte unge i Brønderslev

Projekt Startbolig skal hjælpe de unge i Brønderslev med billig bolig og jobsøgning.

- Det er starten på et nyt liv. Jeg får en ny start.

Sådan lyder det fra 18-årige Jeppe Dunker, der har fået hjælp gennem Startbolig,

Boligforeningen PM i Brønderslev står bag projektet med støtte fra Ministeriet for by, bolig og landdistrikter. Formålet er at tilbyde udsatte unge en billig bolig i et bofælleskab. Og helt særligt er det, at der er tilknyttet en social vicevært.

- Det skal hjælpe mig med alt. Få styr på mit liv, min økonomi, simpelthen alt i mit liv i forhold til at flytte hjemmefra - have sit eget liv, siger Jeppe Dunker.

Det er helt simple ting som for eksempel brug af netbank og jobsøgning, de unge blandt andet kan få hjælp til. Og det er der hårdt brug for.

- Jeg synes, behovet er stort, fordi rigtig mange af de unge, der bliver henvist til startbolig, ikke har råd til at bo i almindelige lejligheder. Her i projektet er huslejen mellem 2000 kroner og 2500 kroner, og derfor bliver det attraktivt for unge med udfordringer, siger Ardeshir Ebrahimi, der er social vicevært.

Jeppe Dunker har været en del af projektet i tre måneder, og han glæder sig over sit nye liv.

- Jeg ser meget lysere på fremtiden nu - inden jeg kom her op vidste jeg ikke hvad jeg skulle. Jeg havde ikke høje tanker om fremtiden, men nu tror jeg sgu, det kan blive til noget, og at jeg kan komme væk fra kontanthjælpen, siger Jeppe Dunker.


Seneste nyt

fra Nordjylland