Hjælpsomme naboer slog alarm: Beboere sov fra brand og eksplosioner

Naboerne måtte slå alarm og redde to beboere i et hus på Gertrud Rasks Vej ud, da der udbrød brand i huset søndag eftermiddag.

Det er sjældent, at folk sover fra eksplosioner, der sker i deres eget hus. Men for to beboere i en villa på Gertrud Rasks Vej i Aalborg lykkedes det alligevel søndag eftermiddag.

Beboerne sov nemlig tungt i den ene ende af huset, da der udbrød brand i den anden ende. Undervejs skete der to små eksplosioner, blandt andet da ilden nåede til en olievarmer i husets bryggers, og det var dem, der fik gjort naboerne opmærksomme på balladen.

Det fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab i Aalborg, Søren Korsgaard.

- Naboerne kommer løbende til og får vækket beboerne, som bliver hjulpet ud af vinduet. Der bliver også slået alarm, og det er godt, at naboerne hjælper, for ellers kunne det være endt fatalt for beboerne, siger Søren Korsgaard.

Ilden opstod ved 13-tiden i husets bryggers. Selv om beredskabet reagerede hurtigt og fik slukket ilden, er hele huset røg- og sodskadet, og bryggers, køkken og stue er brændt.

- Så de to beboere skal genhuses. Det sker formentlig på et hotel, indtil forsikringsselskabet finder på en løsning. Og så bliver huset lukket af som et gerningssted, til brandårsagen er afklaret, siger Søren Korsgaard. 

 
 
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

 


Seneste nyt

fra Nordjylland