Hjemløse mødes på Studenterhuset

De hjemløse i Aalborg har længe ledt efter et sted at være, når kommunens væresteder lukker om eftermiddagen. Nu har to Aalborg-piger taget initiativ til at åbne et værested på Studenterhuset i Aalborg.

De hjemløse, som arbejder for at få deres eget værested i Aalborg, har fået hjælp af de to Aalborg-piger, Anne Skovmose og Anne Læsø. Da de hørte, at de hjemløse manglede lokaler til et værested, trak de straks i arbejdstøjet. De lånte lokaler på Studenterhuset i Aalborg og åbnede dørene for de hjemløse, der kan komme og få varmen, når værestederne rundt om i byen lukker.

Værestedet på Studenterhuset er ikke permanent, men i stedet en midlertidig løsning, indtil de hjemløse selv får stablet et værested på benene.  

- Det er simpelthen bare en hjælpende hånd, fordi vi havde mulighed for at gøre det, siger Anne Skovmose, og Anne Læsø supplerer:

- Der har altid været nogen, der har hjulpet mig, når jeg har haft brug for det, og så synes jeg, at man bør give noget tilbage. Det er karma. 

Foreningen for Hjemløse i Aalborg har længe kæmpet for at få deres eget værested, men de har mødt mange forhindringer på vejen. I januar fandt de et lokale i en bygning på Danmarksgade i Aalborg, som de kunne leje, men de hjemløse var ikke velkomne for ejerforeningen i bygningen.

Selvom værestedet på Studenterhuset ikke er permanent, så er det et skridt i den rigtige retning, mener næstformanden i Foreningen for Hjemløse i Aalborg. 

- Jeg er så glad for, og stolt over, at de to piger har taget initiativ til det her, og at de vil hjælpe os, siger Tom Jürgensen, der har været hjemløs i flere år. 
 
Foreningen for Hjemløse i Aalborg arbejder videre på at åbne et permanent værested. De har fundet et lokale i Aalborg, men de har brug for penge.  

- Jeg vil gerne bede dem, der kan, om at hjælpe os. Lidt har også ret. Lidt er bedre end ingenting, for det her skal lykkes, siger Tom Jürgensen.  

I denne uge skal der tages stilling til, hvor længe værestedet kan få lov at blive på Studenterhuset.  


Seneste nyt

fra Nordjylland