Hjemmepleje- firma går konkurs: Rammer 400 borgere

Foto: Lars Lyngdahl

Gurli's Rengøring & Pleje indgav onsdag konkursbegæring til Brønderslev Kommune, men firmaets konkurs får også betydning for borgere i Aalborg, og dermed bliver godt 400 borgere berørt af konkursen.

Det er ikke kun Brønderslev Kommunes 232 borgere, der må se sig om efter et andet rengørings - og hjemmeplejefirma. Også i Aalborg rammer firmaets konkurs hårdt. Her er bliver 130 berørt af, at firmaet stopper med øjeblikkelig varsel.

Det betyder, at Aalborg Kommunes egen hjemmepleje-leverandør fremover får sig nogle flere borgere at tage hånd om. Kommunen melder nemlig ud, at de vil sørge for pleje til de borgere, der er berørte af konkursbegæringen fra firmaet Guli's Rengøring & Pleje.

- Alle vil fortsat få den personlige pleje, de skal have. Det er beklageligt, når en af vores leverandører under frit valg må ophøre uden varsel. Men vi har overblik over de berørte borgere, som modtager hjælp til personlig pleje, og dem tager vi os af allerede i dag, siger rådmand Thomas Krarup.

Rengørings - og hjemmeplejefirmaet har leveret hjælp til 130 borgere i Aalborg Kommune. Kommunen lover, at de berørte borgere bliver kontaktet allerede torsdag i denne uge med henblik på valg af en ny leverandør.

Men de berørte borgere må nok forberede sig på at væbne sig med lidt tålmodighed og forståelse, for de vil måske i den nærmeste fremtid kunne opleve, at hjælpen kommer på andre tidspunkter end aftalt.

- Det er helt afgørende, at borgerne ikke kommer til at mærke væsentlige afsavn i denne situation. Vi har derfor aktiveret vores beredskab til at håndtere situationer som denne, så vi sikrer maksimal tryghed for den enkelte borger, siger rådmand Thomas Krarup.

Flere nyheder fra TV2 Nord