Hjerneforsker til bordtennis

En times bordtennis foran skærmen, og du kan selv blive en bedre spiller.

De to universitetsstuderende Trevor Brown og Qurine Tordoris har brugt de sidste to år på at kortlægge nogle af verdens bedste bordtennisspilleres hjerneaktivitet. Nu vil de træne andre bordtennisspillere til at tænke på samme måde.

- Vi tager spillerne her og forsøger at træne dem op til den samme salgs hjernebølgeaktivitet. Det samme område i hjernen, den samme frekvens for EEG-aktivitet, og vi tror, det vil hjælpe deres psykologiske optræden og deres finmotorik, så alt i alt en bedre præstation på banen, siger Trevor Brown fra dette års Summer Camp i Sindal.

Deltagerne bliver placeret foran en tv-skærm, der viser en bordtenniskamp. De skal forestille sig, at de er en af spillerne, og når de tænker på samme måde, som verdenseliten gør i samme situation, bliver billedet skarpt. Tænker de ikke det samme, er det sløret.

Trevor Brown er selv tidligere OL-deltager for Australien, og han håber, at han med sine undersøgelser kan give noget tilbage til sporten.

- Jeg synes, det er en meget interessant sport, hvor hjernen arbejder væsentligt anderledes. Tennis er en meget hurtig, så jeg synes, det er et interessant valg, der kan give os nogle interessante informationer, siger Brown.

De to universitetsstuderende regner med at være færdige med deres afhandling ved udgangen af 2014.


Seneste nyt

fra Nordjylland