Hjertevarme portrætter: Når Bedste er den bedste

De tætte bånd mellem bedsteforældre og børnebørn bliver portrætteret i Zita Hvids nye serie Bedste bedste, der har premiere til efteråret.

Til efteråret er Zita Hvid klar med en ny programserie, der går helt tæt på det særlige bånd mellem bedsteforældre og børnebørn. 

- Da jeg gik i gang med at lave programmerne var det med håbet om, at aflive nogle myter om generationskløften mellem den ældre og den yngre generation. Og det må jeg sige er lykkedes til fulde, forklarer Zita Hvid, der er tilrettelægger på den nye programserie ”Bedste bedste”, der bliver sendt på TV2 Nord til efteråret.

Her kan du blandt andet møde Camilla og hendes morfar ”Moffi” fra Vadum, der bruger meget tid sammen både med at rejse og sludre, og når Camilla er i stalden hos sine heste. ”Vi har ikke de samme interesser – men vi interesserer os for hinandens interesser," som barnebarnet Camilla forklarer deres særlige forhold. Eller Stephanie på 22 og morfar Svend på 86, der deler en helt særlig humor, der ofte kommer til udtryk, når morfar, på grund af sin dårlige hørelse, misforstår det Stephanie siger.

quote Jeg er så betaget af den dybe respekt, det ligeværd og den kærlighed der er mellem de mennesker jeg har fået lov til at portrættere.

Zita Hvid, tilrettelægger, TV2 Nord

- Jeg er så betaget af den dybe respekt, det ligeværd og den kærlighed der er mellem de mennesker jeg har fået lov til at portrættere. Og derfor vil jeg gerne lave flere programmer end de fire, der indtil nu er ved at blive klippet færdige. For jeg synes, at vi alle sammen har meget at lære af og give til hinanden, barnebarn til bedste, generation til generation. Og den historie vil jeg gerne dele med vores seere.

Zita hvid søger derfor efter deltagere til flere programmer om ”Bedste bedste”, og du kan skrive direkte til hende på zihv@tv2nord.dk, hvis du selv har et særligt og tæt forhold til dit barnebarn eller din bedste – eller hvis du kender nogen, der har.


Seneste nyt

fra Nordjylland