Hjørring-borgmester bekymret over manglende koordinering af beredskabet: "Det sejler"

Det er tre forskellige ministerier, der har ansvaret for beredskabet, men sådan bør det ikke være, lyder det fra Hjørrings borgmester Arne Boelt.

Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) er tidligere Falck-redder, og han er mildest talt bekymret på nordjydernes vegne. Han forudser at mange kan komme unødigt til skade i tilfælde af store ulykker, fordi de forskellige beredskaber er for dårligt koordineret. Der er ikke styr på sikkerheden for nordjyderne, hvis den store ulykke skulle ske, lydet det.

- Det sejler, lyder det tørt fra borgmesteren, der også er bestyrelsesformand for Nordjyllands Beredskab, der dækker de 11 kommuner i Region Nordjylland.

- Jeg synes, det sejler med baggrund i at Christiansborg ikke tager det ansvar på sig i forhold til den koordinerende rolle, der skal være, hvis der sker store ulykker.

Problemet er, lyder det fra Arne Boelt, at de forskellige beredskaber har "hjemme" i tre forskellige ministerier.

- Det præhospitale beredskab ligger i Sundhedsministeriet, beredskabet (brandvæsnet red.) og Beredskabsstyrelsen ligger under Forsvaret og politiet ligger under Justitsministeriet, forklarer Arne Boelt.

Dana Cup kender alt til bøvlet

Den manglende styring kender de alt for godt hos Dana Cup - verdens tredjestørste fodboldturnering - der har hjemme i Hjørring. Turneringen oplever problemer af nærmest biblske proportioner.

- Vi har en klar fornemmelse af, at der mangler koordinering på det her områder, fortæller Torben Vandsted, der er turneringens pressechef.

- Vi løber fra Herodes til Pilatus for at få tilladelser til det ene og godkendelser til det andet. Og så står vi alligevel som Moses ved Det Røde Hav, når vi har været turen rundt.

Dana Cup efterlyser en ansvarlig myndighed, som kan tage sig af alle de små og større sikkerhedsspørgsmål - for turneringens egen sikkerhedsmand har været tæt på at give op i frustration.

- Det er en enorm belastning. Vores ansvarlige på området er ved at gå helt agurk. Vi kunne godt tænke os, at man havde en person som havde kompetencen og kunne træde igennem, således at vi kan komme videre med vores planlægning af det her store event.

Borgmester forlanger svar

Arne Boelt frygter at en større ulykke i forbindelse med en stor begivenhed kan udvikle sig katastrofalt, fordi beredskabet - ifølge ham - ikke fungerer optimalt. Han har delt sin bekymring med regeringen, men han mangler stadig at høre tilbage.

- Jeg forlanger, at når vi sender et brev ind fra Nordjyllands Beredskab om nogle bekymringer, vi har i forhold til det her, at man tager det alvorligt, lyder det fra borgmesteren.


Seneste nyt

fra Nordjylland