Hjørring Citybus er politianmeldt

En chauffør tidligere ansat hos Hjørring Citybus har fredag anmeldt firmaet til politiet for overtrædelse af køre-hviletidsbestemmelserne.

Hjørring Citybus har de seneste dage været i politiets søgelys, da busselskabet ejer en del af de busser, der er blevet sendt til tælling i forbindelse med omfattende razzia i Hjørring. Razziaen er sket i forbindelse med afviklingen af den store internationale fodboldturnering Dana Cup.

Flere af busserne er i den forbindelse blevet fundet ulovlige, blandt andet er den i flere tilfælde gal med bremserne, der ikke overholder lovens krav om sikkerhed. 

Nu mener en tidligere ansat i selvsamme busselskab, at virksomheden heller ikke overholder køre-hviletidsbestemmelserne. Derfor har han anmeldt selskabet til politiet.

Nordjyllands Politi bekræfter at have modtaget en anmeldelse mod Hjørring Citybusser, men politiet har endnu ikke haft mulighed for at undersøge sagen nærmere.

Størstedelen af de busser, der de seneste dage er dumpet i sikkerhedskontrollen, kommer fra Hjørring Turistfart og Citybus, som til daglig også kører skolebus i Hjørring for Nordjyllands Trafikselskab.

Nordjyllands Busselskab siger, at man er i gang med at undersøge de juridiske muligheder for at sanktionere busselskabet. Ligesom Hjørring Kommune også undersøger de nærmere kontrakter med firmaet, der står for skolebuskørslen for kommunen.

Ingen fra Hjørring Turistfart og Citybus har endnu ønsket at udtale sig. Firmaet meddeler, at man vil vente, til Dana Cup er overstået, før man vil kommentere sagen.

FAKTA OM BUSRAZZIA

Politiet har tjekket busserne ved Dana Cup tirsdag, onsdag og torsdag og fredag.

I alt er 31 busser sendt til syn, mens ni busser har fået klippet nummerpladerne.

Flere af busserne er gengangere - fredag mistede fire busser nummerpladerne for anden gang.

Politet fortsætter kontrollen resten af fredag.

Seneste nyt

fra Nordjylland