Hjørring Musiske Skole står overfor ny rekordsæson

Foto: Pressefoto - Hjørring musiske skole

Med 1551 aktive elever er det nuværende skoleår en rekordsæson hos Hjørring Musiske Skole. Tilmeldingen til næste skoleår er startet, og forventningerne er både realistiske men også høje hos ledelsen.

For snart to år siden blev den nye skolereform implementeret, og der var stor bekymring over de mulige effekter, som den ville medføre. Mange troede at elevtallet ville falde hos Hjørring Musiske Skole, men det har vist sig helt modsat, og begge sæsoner efterfølgende har været rekordhøje.

Der har især været stor efterspørgsel efter de traditionelle instrumenter, samtidig med opstart af nye skoleorkestre. Det har medført at Hjørring Musiske Skole har investeret i 150 nye instrumenter.

- Vi var rigtig spændte på, hvordan den nye skolereform ville påvirke vores undervisning og antal af elever. Mange havde forventet et fald i elevtallet, men vi har så oplevet det modsatte. Vi har en forhåbning om, at sæson 16/17 bliver endnu et nyt rekordår i antallet af elever, sigermusikskoleleder Christian Larsen. 

Hjørring Musiske Skole forventer altså ligeså stor tilslutning af elever til den nye sæson. Et vigtigt parameter er det samarbejdet med skolerne, og det skal der forsat sættes stor fokus på. Det sker blandt andet via de mange skoleorkestre som er startet op.

- Vores skoleorkestre har været en kæmpe succes, og det er i høj grad i kraft af det fantastiske samarbejde vi har med skolerne, udtaler Christian Larsen.

Har man drøm om at lære at spille et instrument, gå til ballet, billedkunst, drama eller dans, så skal tilmeldingen ske inden 4.maj. Hjørring Musiske Skole tilbyder undervisning for alle aldersgrupper i kommunen.

Flere nyheder fra TV2 Nord