Hjørring nomineret til Årets Ungdomskommune 2020

Hjørring Kommune er med i opløbet om at blive kåret til årets bedste kommune for unge. I alt er otte kommuner nomineret til prisen, som hvert år uddeles af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.

Hjørring Kommune er blandt de nominerede til prisen som Årets Ungdomskommune 2020. I nomineringen lægges der vægt på, at Hjørring Kommune i 2019 har vedtaget en ambitiøs ungestrategi med involvering af en lang række interessenter. Herunder Fælleselevrådet, Ungeforum, forældre, lærere og skoleledere. 

Desuden har 23 virksomheder også været inddraget med ønsker og forventninger til en samlende Ungeindsats i Hjørring Kommune. Strategien indeholder bl.a. et tæt samarbejde med virksomhederne i kommunen. Det betyder, at de indgår i individuelt aftalte samarbejder om virksomhedsnær undervisning, erhvervspraktik og lærepladser samt introjobs og særlige praktikforløb.

Kommunen har også indgået et samarbejde med Headspace, hvor de stiller en medarbejder til rådighed 18,5 timer om ugen. Dertil er der bl.a. indført obligatorisk erhvervspraktik for alle 9.klasser.

I mere end ti år har DUF uddelt prisen som Årets Ungdomskommune til en kommune i Danmark, som gør en ekstraordinær indsats for børn og unge.

- Med Ungdomskommuneprisen ønsker vi at sætte fokus på de kommuner, som lægger en særlig indsats for at inkludere unge i demokratiske processer og skabe et godt ungeliv i deres kommune. Ungdommen er fremtiden, og derfor er det altafgørende, at de får mulighed for at påvirke, hvordan deres kommune skal udvikle sig, siger Chris Preuss, formand for DUF.

- Vi håber, at prisen kan være med til at inspirere kommuner til at prioritere ungeinddragelse, samarbejde med lokale foreninger og at skabe rammerne for det gode ungdomsliv, uddyber han.

I år er 8 kommuner med i opløbet om at blive Årets Ungdomskommune. De nominerede er: Aarhus, Skive, Frederikshavn, Hjørring, Horsens, Struer, Odense og Vordingborg.

Hvad er Årets Ungdomskommune?

Prisen ”Årets Ungdomskommune” blev stiftet i 2006 af DUF og uddeles i dag som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge.

I bedømmelsen bliver der særligt lagt vægt på, hvordan kommunen forbedrer unges deltagelse, udfoldelsesmuligheder og levevilkår - gerne ved at skabe gode rammer for frivilligt arbejde med børn og unge.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland