Hjørring Revyen: En ny revystjerne er tændt

Foto: Mogens Jørgensen

Foto: Mogens Jørgensen

1 af 2

Siden 1973 har Hjørring Revyen været opført i Vendelbohus, men fremover er det Vendsyssel Teater, der bliver hjemsted for den populære revy.

Det ligner et scoop som direktør og musikalsk leder af Hjørring Revyen, Henrik Baloo Andersen, har gjort ved at få overtalt skuespiller Merete Mærkedahl til at være med i dette års udgave af Hjørring Revyen, som havde premiere i går. 

Merete Mærkedahl kender vi jo nok bedst fra den populære TV serie badehotellet, men i går stod hun for første gang på scenen som revyskuespilerinde, og hvilken debut hun fik. Revyen har 32 numre på programmet i år, og hver gang Merete Mærkedahl kom på scenen, var publikum ellevilde af begejstring, for Merete Mærkedahl mestrer alle genrer inden for revy og skuespil. Hun kan være hylende morsom, som i en monolog, hvor hun spillede en fiskehandler, eller der hvor Merete Mærkedahl gør tykt grin med TV2 Vejret og Peter Tanev. Derudover fik det begejstrede publikum også en prøve på Mærkdahls utrolige sangtalent, både alene og sammen med de øvrige medvirkende i Hjørring Revyen.

Dette års revy har titlen "det er fan'me uhyggeligt" som er en hyldest til den mangeårige direktør på Vendsyssel Teater Peter Schrøder, som faktisk selv debuterede på revyscenen, da Hjørring Revyen spillede første gang tilbage i 1973 på Vendelbohus.

Udover Merete Mærkedahl består holdet af Tom Jensen, som for tredje år i træk er både instruktør og skuespiller, derudover Christian Mosbæk, Pernille Sørensen, Jacob Morrild, og siden 2011 har Henrik Baloo Andersen stået i spidsen for Hjørring Revyen på scenen, bag scenen, og ikke mindst ved tangenterne.    

Uden at røbe for meget, har borgmester Arne Boelt også fået en speciel rolle i dette års revy, som spiller frem til den 27. Juli.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord