Hjørring Bibliotekerne i landsdækkende læsekampagne

Hjørring Bibliotekerne er nu en del af Danmarks hidtil største læsekampagne, Ordet Fanger, som starter i dag. Formålet er at få børn og unge til at læse mere - og bedre.

Ordet Fanger vil I de kommende år sætte øget fokus på børnelitteraturen. Kampagnen skal få børnene til at læse mere og forældrene til at læse mere med deres børn. Det skriver Hjørring Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Kampagnen starter med en sjov konkurrence for alle seje forældre. "DM i højtlæsning", handler om at børnene filmer deres forældre med mobiltelefon, mens forældrene læser højt.

Ordet Fanger er foreløbig planlagt til at vare i tre år, og derfor vil Hjørring Bibliotekerne i den periode have en lang række tiltag, for alle generationer, fra de mindste til de ældste.

Men bibliotekerne i Hjørring Kommune er ikke de eneste der er med, i Danmarkshistoriens hidtil største læsekampagne.

- Dette projekt er historisk. Det er af meget stor betydning for fremme af børn og unges læsning, at dette læseprojekt for første gang nogensinde i Danmark samler samtlige aktører på læseområdet. Således er både offentlige institutioner, faglige organisationer, forlag, boghandlere og store butikskæder med i projektet. Det giver projektet både tyngde og troværdighed, siger C.C. Rasmussen, formand for Danmarks Skolebibliotekarer.

Flere nyheder fra TV2 Nord