Hjørring Kommune får støtte til nye projekter

Foto: Per Frank Paulsen

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder har uddelt 4,6 mio. kr. til i alt 12 projekter i 12 kommuner, heriblandt Hjørring Kommune.

De nye projekter skal være med til at skabe liv på landet, tiltrække nye tilflyttere og fremme den frivillige indsats. Pengene kommer fra puljen til særligt vanskeligt stillede kommuner, og heriblandt er Hjørring Kommune.

Kommunen vil bruge deres del af puljen på at udvikle nye samlingssteder for lokalbefolkningen i byer, hvor skolen er lukket.
I alt får 12 projekter i 12 kommuner støtte på samlet 4,6 mio. kr.

- Jeg synes, der er nogle spændende projekter på listen, og det er herligt, at kommunerne arbejder så ambitiøst med at inddrage borgerne i lokalsamfundene i landdistrikterne. Jeg håber, kommunerne med de nye projekter får succes med at tiltrække tilflyttere, fastholde eller tiltrække arbejdspladser, engagere flere borgere i frivilligt arbejde - og i det hele taget med at skabe liv i landdistrikterne. Det er også mit håb, at andre kommuner vil skele til erfaringerne med projekterne, så de gode løsninger breder sig til flere steder, siger Bertel Haarder.

Ved tildelingen fra puljen er der blandt andet lagt vægt på, at projekterne har fokus på samspillet mellem landdistrikter og andre dele af kommunen, at projekterne kan fremme frivilligt arbejde, eller at de kan understøtte tiltrækning af nye beboere.

Flere nyheder fra TV2 Nord