Hjørring Kommune fyrer 50

 Hjørring Kommune fyrer 50

Sundheds, Ældre- og Handicapudvalget i Hjørring har i dag sagt ja til at nedlægge 50 stillinger inden for social- og sundhedsområdet. Det sker for at spare omkring 22 millioner kroner på det i forvejen hårdt trængte kommunale budget.

Selv om Venstre stemte imod de massive spareplaner, tegner der sig et politisk flertal for fyringerne.

- Det er vigtigt at bevare roen i det her, for der vil straks blive sat en handlingsplan i gang for de involverede, og meget tyder på, at de, der bliver ramt af fyringer, vil kunne blive tilbudt job andre steder i kommunen, siger formanden for udvalget, Jørn E. Christiansen (SF).

S undheds, Ældre- og Handicapudvalget besluttede efter tre timers politisk debat i dag onsdag, at det er nødvendigt at skride drastisk ind i forhold til økonomien, som er ved at løbe løbsk på området.

TV2/NORD kunne allerede i går tirsdag fortælle om det massive sparekatalog, der ville ligge på politikernes bord, deriblandt lukningen af Motellet i Hjørring hvor der er plads til 41 ældre og omkring 25 social- og sundhedsassistenter ansat.

- Vi blev bedt om at finde 46 millioner kroner, det kan vi ikke, men jeg tror, vi finder det halve ved at lukke aflastningscentret Motellet. Hvis der skal spares yderligere i kommunen, må det blive i andre udvalg, siger Jørn E. Christiansen.

Han erkender, at fyringerne vil betyde serviceforringelser for borgerne.

Fællestillidsrepræsentant for de kommunalt ansatte organiseret i fagforeningen FOA, Lene Berendt, sagde i går til TV2/NORD, at hun er utroligt ked af det og føler med sine kolleger, som vil blive ramt.

Besparelserne skal nu diskuteres på økonomiudvalgsmødet den 11. marts.


Seneste nyt

fra Nordjylland