Hjørring Kommune undersøger opholdssted

Fonden Alternativet kommer nu under Hjørring Kommunes kritiske lup.

Gennem den seneste tid har der været meget mediefokus på flere nordjyske behandlingssteder. TV2-programmet Operation X set nærmere på økonomien på blandt andet Fonden Alternativet. Her er det kommet frem, at Hjørring Kommune betaler alt for meget for at have borgere i behandling. Det får nu Hjørring Kommune til at se nærmere på forholdene på stedet.
 
- Vi har forholdt os til redegørelse, og der er to ting, som vi er nødt til at reagere på, skriver borgmester Arne Boelt (Soc. Dem.) i en pressemeddelelse.
 
Derudover er det i Nordjyske kommet frem, at der i er blevet ansporet til vold på stedet. Det skulle angiveligt være blevet udtalt af lederen på stedet, at "det vil være godt at få en behandlingsdom på ham, og derfor vil et slag på personalet være meget betydningsfuld".
 
Blandt andet derfor vælger Hjørring Kommune nu at se nærmere på stedet.
 
- For det første er ansporing til vold ikke en pædagogisk metode, som Hjørring Kommune på nogen måde vil acceptere. For det andet lever bestyrelsen ikke op til kravet om en uafhængig bestyrelse. Disse forhold skal der gøres noget ved, hvis Fonden Alternativet skal forblive godkendt af kommunen, siger Arne Boelt.


Seneste nyt

fra Nordjylland