Hjørring med på ulovlig aflytning ?

Har militærområdet, Skibsbylejren ved Hjørring deltaget i ulovlige udvekslinger af efterretningsinformationer. Det vil det nordjyske folketingsmedlem Per Clausen nu have forsvarsministeren til at svare på.

De seneste måneders debat i kølvandet på Edward Snowdens afsløringer af omfattende ulovlige aflytninger både af civile samt politiske og erhvervsorganisationer, har kastet mistanken på, om den danske stat, gennem sine aflytningsanlæg blandt andet i Skibsbylejren ved Hjørring, har deltaget i ulovlige udvekslinger af efterretningsinformationer.

Derfor vil Enhedslistens Per Clausen nu have forsvarsministeren til at svare på, om det danske aflytningsanlæg i Skibsbylejren ved Hjørring bruges eller er blevet brugt til ulovlig aflytning af danske eller udenlandske statsborgere.

- Der må ikke herske nogen som helst tvivl om, at den danske stat ikke medvirker til at hverken danske eller udenlandske borgeres retssikkerhed bliver undergravet, ved at medvirke til ulovlige og lemfældige aflytninger uden dommerkendelser, siger det nordjyske folketingsmedlem, Per Clausen (Enhedslisten).

Per Clausen vil også have svar på, om finansieringen af udvidelsen af anlægget i Skibsbylejren ved Hjørring med yderligere 3 radomer i 2000 udelukkende kom fra den danske statskasse, idet anlægget kun blev berammet med en udgift under 10 mio. kr, skønt førende eksperter dengang vurderede anlæggets pris til omkring 40-50 mio. kr.

I forbindelse med moderniseringen af anlægget udtalte presseofficer i FE, Carsten Nielsen til Nordjyske Stiftstidende, ifølge Per Clausens oplysninger, at "vi selvfølgelig er med i det internationale efterretningssystem".

- Det vil jeg gerne have ministeren til at uddybe, siger Per Clausen.


Seneste nyt

fra Nordjylland