Hjørring og Aalborg får penge til hjerneskadede

Socialministeriet giver 11 millioner kroner til hjerneskadede i Aalborg og 9,8 millioner til Hjørring. Pengene skal bruges på et klubhus.

Både Hjørring og Aalborg Kommunes hjerneskadede får nu en hjælpende hånd af socialministeriet og de såkaldte satspuljer. Kommunerne får nemlig henholdsvis 9,8 og 11 millioner kroner til etableringen af en arbejdsrehabiliteringsklub for voksne med hjerneskade. Klubben skal hjælpe med at få medlemmerne tilbage til en meningsfuld hverdag med et socialt netværk og fritidsaktiviteter og job.

- Det er vigtigt at skabe rammerne for en samlet indsats for mennesker, der er blevet ramt af en hjerneskade. Klubben kan være med til at forhindre, at hjerneskadede bliver isolerede og mister kontakten til arbejdsmarkedet. Det er en ny måde at tilbyde disse mennesker den særlige støtte, som de har brug for, for at kunne vende tilbage til en aktiv hverdag. Jeg er glad for at kunne give Aalborg Kommune mulighed for at afprøve modellen, skriver socialminister Benedikte Kiær i en pressemeddelelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland