Hjørrings borgmester raser over regeringen

Hjørring Kommune står med et gabende hul i næste års budget på 70 millioner kr. Ifølge Socialdemokraterne kommunalordfører Simon Kollerup skyldes det ikke den såkaldte udligningsreform, som borgmester Arne Boelt (Soc. dem.)tidligere har udtalt.

Ifølge Simon Kollerup giver udligningsreformen faktisk Hjørring kommune et plus på 13 millioner kroner.

Men det ændrer altså ikke på, at Vendsyssels største kommune mangler 70 millioner kroner i kassen for at få regnestykket til at gå op.

Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune:

- Jeg ved ikke, hvordan Simon Kollerup er kommet frem til, at vi får 13 millioner kroner ud af udligningsreformen - og det tror jeg faktisk heller ikke selv han ved. Problemet er, at vi ikke kan få lov at se, hvordan regnestykket er sat sammen.

Simon Kollerup anerkender, at Hjørring Kommune stadig mangler 70 millioner kroner - uanset hvordan kuglerammen bliver betjent, men der håber han at kunne pynte på regnestykket.

- Jeg vil arbejde på, at Hjørring Kommune får så stor en del af den pulje vi afsætter til økonomisk trængte kommuner, men jeg løber ikke fra, at Hjørring som så mange andre også skal spare, siger Simon Kollerup.

Men de løfter giver Arne Boelt ikke meget for. Ifølge Hjørrings Borgmester er Regeringens nødpulje nemlig årsag til store frustrationer på de kommunale arbejdspladser i Hjørring. Byrådet er nemlig nødt til at lave et sparekatalog , hvor f.eks. skoler og andre kommunale arbejdspladser trues af lukning.

- Det er simpelthen psykisk terror, og derfor vil jeg nu bede beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (Soc.) om en forklaring. Det er simpelthen uanstændigt, at vi gang på gang er nødt til at behandle vores ansatte på den måde, at de ikke aner om de er købt eller solgt, siger Arne Boelt.


Seneste nyt

fra Nordjylland