Hjørrings budget skrider

 Hjørrings budget skrider

Hjørring kommune har brugt 60 millioner kroner mere end beregnet i år. Det er især udgifter på socialområdet, der får budgettet til at vælte, og nu må de manglende millioner tages af kassebeholdningen.

Det blev et enigt byråd tirsdag aften enig om - men den voldsomme budgetoverskridelse blev langt fra modtaget med begejstring.
Løkken-Vrås tidligere borgmester Lokallistens Knud Rødbro advarede om, at kommunen er på vej til at blive sat under administration, mens Venstres gruppeformand Per Harfeld efterlyste initiativer fra borgmester Finn Olesen (Soc.Dem.) til, hvordan han har tænkt sig, kommunens økonomi fremover kan hænge sammen.
Den socialdemokratiske borgmester erkendte, at økonomien er sat under voldsomt pres - og situationen er alvorlig, men forklarede at ekstraudgifter på 16.5 millioner kroner til blandt andet anbringelser var dukket op uden varsel - ligesom det i år mange andre driftsudgifter i år har været langt dyrere end først antaget.

Hjørring Kommune har i budgetåret 2007 et merforbrug på 60 millioner kroner, men har modtaget ekstra indtægter fra staten blandt andet som følge af forøgede udgifter på i alt 23,6 millioner kroner.
Kassebeholdningen må således spæde godt 32 millioner ekstra til for at holde driften i Hjørring Kommune gående i indeværende år.

Budgetoverskridelserne får konsekvenser for næste års budget - men det er endnu uvist hvor eventuelle nedskæringer vil ramme.


Seneste nyt

fra Nordjylland