HK: Budgetaftale i Aalborg er talentløs

Foto: Ib William Christensen

Der er allerede skåret voldsomt på vores område og vi løber allerede meget stærkt. Sådan siger vrede HKere i Aalborg Kommune. Næste års budget betyder færre medarbejdere i administrationen.

Kø i borgerservice. Kunderne må af og til vente op til time før de når skranken. Efter budgetaftalen frygter de ansatte, at køen og arbejdspresset vokser endnu mere.

- Der er allerede lang kø i borgerservice, og jeg frygter da, at køen bliver længere nu. Mine kolleger har allerede meget travlt, siger Susanne Thorsø, der er fællestillidsrepræsentant for HK-medlemmerne i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune skal spare 128 millioner på driften næste år. Der skal nedlægges op imod 330 stillinger i hele kommunen, og stor del af dem bliver i administrationen. Til gengæld bliver timetallet i kommunens skoler sat op med to timer og skolelukninger er taget af bordet.

Fællestillidsmanden mener, at politikerne har valgt den nemme løsning. Borgerne vil ikke brokke sig over, at der bliver skåret i administrationen. Det vil de, hvis der bliver lukket en skole.

- Jeg tror slet ikke politikerne har forstået, hvad vi laver i administrationen. Hvis jeg skal bruge et frækt ord, så må jeg sige at det tangerer at være talentløst, siger Susanne Thorsø..

Fungerede borgmester Thomas Kastrup-Larsen (Soc.dem) fastholder, at prioriteringen er i orden.

- Jeg kan godt forstå, at de administrative medarbejdere er frustrerede. Vi er nødt til at prioritere. Byrådets partier har valgt at sige at vi hellere vil bruge lidt mindre på administration og så bruge lidt mere på vores kerneområder i folkeskolen, ældreplejen og daginstitutioner, siger Thomas Kastrup Larsen.

Flere nyheder fra TV2 Nord