HK: Mere menneskelighed i pensionssager

 HK: Mere menneskelighed i pensionssager

Fagforeningen HK har vundet sag om førtidspension efter 12 ½ års kamp.

- Det er umenneskeligt, at det næsten skal være som at vinde en stor lottogevinst at få tilkendt en førtidspension. Det siger formanden for HK Vendsyssel, Ole Carlsen.

Han ønsker, at kommunerne administrerer reglerne mindre stramt og tager menneskelige hensyn, når de behandler sager om mistet arbejdsevne.

I går gav det nordjyske beskæftigelsesankenævn fagforeningen medhold i, at Hjørring Kommune skulle tilkende 42 årige Helle Møller Kristensen førtidspension. Det skete efter 12 ½ års kamp.

For næsten 13 år siden mistede hun det meste af sin arbejdsevne i en arbejdsulykke og sidder i dag i kørestol.

Selvom hun har lægers ord for, at hun ikke kan arbejde, har først Sindal Kommune og siden Hjørring Kommune sendt hende i gentagne arbejdsprøvninger. Og selvom det er bevist, at hun ikke magter at arbejde mindre end en enkelt time om dagen, stod hun nu igen for at blive sendt i arbejdsprøvning.

Med afgørelsen i beskæftigelsesankenævnet får Helle Møller Kristensen nu ikke blot langt om længe tilkendt sin førtidspension. Hun får nu også mulighed for at få erstatning for sin arbejdsskade.

HK Vendsyssel vil endvidere undersøge de juridiske muligheder for erstatning fra kommunen for de mange år, Helle Møller Kristensen har været henvist til beskeden bistandhjælp.

- Det er meget glædeligt, at der nu endeligt er sat punktum i en sag, der har varet alt, alt for længe, siger formand for HK Vendsyssel, Ole Carlsen.
Han betegner sagen som meget principiel.

- Kommunens praksis har været alt for restriktiv, viser afgørelsen i statsforvaltningen. Men desværre er det ikke kun Hjørring Kommune, der administrerer pensionssager meget stramt. Derfor må afgørelsen få betydning for den måde kommuner over hele landet fremover behandler pensionssager, siger Ole Carlsen.
Han vil nu gennem HK/Danmark arbejde videre for at kommunernes stramme administration af pensionssager bliver lempeligere.


Seneste nyt

fra Nordjylland