HK-Nordjylland: Mette Frederiksen er ikke velkommen 1. maj

Socialdemokratiets formand skal ikke regne med at se en invitation til at tale ved 1. maj arrangement i Aalborg, hvis det står til HK.

Fagbevægelsen har ikke meget til overs for Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der netop har bebudet, at hun fremover stiller op til folketinget i Aalborg Øst-kredsen, hvor hun oprindeligt kommer fra. 

For hvis Mette Frederiksen havde håbet på at blive modtaget med åbne arme af sit politiske bagland, så kan hun godt tro om, hvis det står til HK Nordjylland, der afviser at Mette Frederiksen kommer til at tale ved det store 1. maj arrangement i Aalborg. 

- Når Mette Frederiksen ikke vil tage afstand fra et regeringsindgreb i den konflikt, der lurer i disse dage, og dermed vælger side med arbejdsgiverne, så vil det være et helt forkert signal at sende, at hun skulle stå og tale til arbejdernes internationale kampdag, siger formand for HK Nordjylland Mette Lyndgaard Petersen. 

Hun skal her til morgen mødes med resten af LO Nordjylland. Netop spørgsmålet om 1. maj arrangementet har været sendt til høring hos de andre organisationer. 

- Vi har varslet, at vi i konflikten står skulder ved skulder ved lærerne, og så er der ingen grund til, at Mette Frederiksen får taletid 1. maj, hvis vi er i en konflikt. Nu får vi se, hvad de andre organisationer melder ind, men det er holdningen i HK Nordjylland, siger Mette Lyndgaard Petersen. 

Først når alle organisationer i LO Nordjylland har meldt tilbage, tager bestyrelsen en beslutning om, hvorvidt Mette Frederiksen får taletid 1. maj eller ej. 


Seneste nyt

fra Nordjylland