HK Nordjylland: Vi holder øje med Ryanair

Foto: HK Privat Nordjylland

Flyselskabet Ryanair var et varmt emne på HK Privat Nordjyllands generalforsamling torsdag aften.

Der er dem, der jubler, og mindst lige så mange, der skumler. Ryanairs nye rute fra London til Aalborg Lufthavn har i den grad delt vandene, og nu træder fagforeningen HK Privat i Nordjylland også ind blandt skeptikerne.

Det kom frem på fagforeningens generalforsamling i Aalborg onsdag aften.

- Vi vil under ingen omstændigheder acceptere den dumping af løn- og arbejdsforhold, som Ryanair repræsenterer. Derfor vil vi holde et vågent øje med, hvad der sker med selskabet i Aalborg Lufthavn, siger formand for HK Privat Nordjylland, Kirsten Estrup Madsen.

- Ryanair finansierer billige flybilletter med horrible løn- og arbejdsforhold for sine ansatte. Hvis den slags forhold vinder indpas på det danske arbejdsmarked, vil vi komme til at se arbejdende fattige. Vi er parate til at forsvare de danske overenskomster, sagde Kirsten Estrup Madsen til de knap 200 deltagere i generalforsamlingen.

Formanden glædede sig dog over, at Ryanair – efter udsagn fra lufthavnens ledelse – ikke har fået særbehandling, og at det er lufthavnens overenskomstdækkede medarbejdere, der skal servicere Ryanairs fly og passagerer.

Desuden roste hun Aalborg borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, for at afvise kommunens brug af Ryanair til tjenesterejser.

- Overenskomsterne er fundamentet på det danske arbejdsmarked og sikkerhed for ordnede løn- og arbejdsforhold. Ved at kræve ordnede forhold hos sine leverandører viser kommunen social og samfundsmæssig ansvarlighed, sagde Kirsten Estrup Madsen.

HK Privat Nordjylland organiserer blandt andre lufthavnens check-in-medarbejdere og gate-assistenter.

Flere nyheder fra TV2 Nord