HMK Bilcon: Redningsplan lykkedes ikke

Fagforeningen Metal ærgrer sig over, at redningsplanen for smedevirksomheden ikke lykkedes, og nu står 60 Metal-folk uden arbejde.

Smedevirksomheden MHK Bilcom er gået konkurs, og samtlige omkring 100 medarbejdere er sendt hjem med besked om, at der ikke er løn i næste uge som planlagt, og der er ikke mere arbejde.

- Det er lige nøjagtigt det, vi håbede, ikke ville ske, fortæller afdelingsleder Jan Gregersen fra Dansk Metal Aalborg.

Fagforeningen har 60 medlemmer på virksomheden, som nu står uden job. Der ud over er der blandt andre elektrikere og malere.

Medarbejdere, ledelse og fagforeninger var fredag samlet til informationsmøde i konkurserklærede Hmk Bilcon i Gistrup.

Virksomheden har siden august sidste arbejdet på en re-konstruktion og salg, ligesom virksomheden løbende har afskediget medarbejdere. Alt er ifølge Dansk Metal sket i håbet om at kunne fortsætte produktionen i Gistrup.

Men planen har tilsyneladende slået fejl, og nu er der hverken arbejde eller penge i virksomheden.

- Det er træls for vores medlemmer, lige pt ser det ikke for godt ud for området. Vi har 206 ledige registrerede, siger Jan Gregersen.

Allerede mandag mødes de fyrede hos Dansk Metal i Aalborg for at indsende krav til Lønmodtagernes Garantifond, ligesom man fra fagforeningens side vil hjælpe de fyrede videre så godt som muligt.

Jan Gregersen oplyser, at man får hjælp til arbejdet fra hovedforbundet for at kunne gøre arbejdet så hurtigt som muligt for at tilgodese medlemmerne.

Hmk Bilcon begyndte med smedeværksted i Hjørring i 1895. Fra 1950'erne specialiserede virksomheden sig mere og mere i biler og leverer i dag løsninger til tankbiler, forsvar, sundhed og mobile hjem.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Hmk Bilcons ledelse. Der er fredag ingen kontakt til virksomhedens telefoner.


Seneste nyt

fra Nordjylland