Toppen af tabellen: Hobro er med helt fremme i eSuperligaen

Mens Hobro kæmper for at undgå nedrykning fra Superligaen, står det anderledes til i eSuperligaen, hvor Hobro er med helt fremme.

Vindere af eSuperligaen

Sæson 1: Brøndby IF

Sæson 2: FC København

Hobro har fået en god start i den virtuelle pendant til Superligaen, eSuperligaen, hvor 15 klubber dyster om at blive danmarksmester i videospillet FIFA. Efter 5 kampe er Hobro nummer 2 med 13 point. Dog har de spillet en kamp mindre end Lyngby, der ligger på førstepladsen med 15 point.

Hobros bedrifter skyldes blandt andet 16-årige Oliver Roberts fra Arden, som kom til klubben i august.

- Det er virkelig en fed oplevelse at være med på holdet. Især fordi jeg er fra nærområdet, så det betyder noget ekstra, at jeg kan få lov til at repræsentere dem, siger Oliver Roberts.

 
 
Foto: Jesper Bo Winther / TV2 Nord

Selv mener han, at Hobros succes i de første runder kan forklares med grundig forberedelse.

- Jeg tror, det, der har gjort det, er, at vi har tænkt meget taktisk. Der er flere af os, der har spillet mod nogle af de andre online. Så har vi taget nogle af de kampe og analyseret os frem til, hvem passer bedst mod ham her, og det har jo så givet pote, forklarer Oliver Roberts.

Næsten alle Superliga-hold har FIFA-spillere

Kampene i eSuperligaen bliver spillet i weekenden, og her er modstanderne mange af de samme, som man kender fra Superligaen. I alt er der 15 hold og det eneste Superligahold, der ikke er med, er Silkeborg. Derudover har Vejle Boldklub og FC Helsingør også et hold i eSuperligaen.

Med hård modstand skal der også hård træning til. I Hobro er der to trænere, som hjælper Oliver Roberts og de andre spillere med at udvikle deres spil og vælge de rigtige formationer og taktikker.

 
 
Foto: Jesper Bo Winther / TV2 Nord

eSuperligaen er i gang med sin tredje sæson, og Hobro har været med i dem alle. Sidste år endte Hobro i top otte og var med i slutspillet.

- Det er for os en stor bedrift idet, at vores budget og de resurser, vi har til at drive et FIFA-hold, ikke er sammenligneligt med de store klubber i landet, siger eventkoordinator i Hobro IK Mathias Rosendal og fortsætter.

- Hvis vi kan nå med i top otte en gang i mellem, er vi mere end tilfredse.

Næste opgave for Hobro i eSuperligaen er FC Nordsjælland på søndag.

Mens Hobro kæmper for overlevelse i Superligaen ser det anderledes ud for klubbens hold i eSuperligaen. I eSuperligaen dyster klubberne i videospillet FIFA og med 16-årige Oliver Roberts fra Arden er Hobro med helt fremme i tabellen.

Seneste nyt

fra Nordjylland