Hobro IK forlænger med norsk forsvarsspiller

Foto: Dannie Rosenkrantz

Når Hobro IK fra næste sæson igen spiller i Alka Superligaen bliver det med den norske forsvarsspiller Yaw Amankwah i truppen.

Efter et halvt år, hvor den norske fodboldspiller Yaw Amankwah har imponeret i Hobro IK, er parterne blev enige om at forlænge kontrakten i to år. 

Den 28-årige forsvarsspiller fremviste en god defensiv indsats i sin debut mod FC Helsingør. Han var til prøvetræning i vinter, og siden da har han spillet samtlige minutter i forårssæsonen. 

- Yaw har på sit halve år i klubben vist, at han er en sand kriger og en ekstremt duelstærk midtstopper. Han har vist sig at være et rigtig godt bekendtskab både på og uden for banen. Han er meget professionel og går ydmygt til værks,
hvilket vi sætter stor pris på i Hobro IK, lyder det fra sportschef Jens Hammer Sørensen.

Også Yaw selv er vældig godt tilfreds med at skulle tilbringe yderligere to år hos Hobro IK. 

- Jeg er glad for, at jeg har fået muligheden for at fortsætte i Hobro IK. Jeg blev fantastisk godt taget imod, da jeg kom til klubben for et halvt år siden. Jeg er imponeret over niveauet her, både på og uden for banen. Der er gode faciliteter her, og forholdene for os spillere er generelt rigtig gode. Det er fantastisk flot, byens størrelse taget i betragtning, lyder det fra Yaw Amankwah.

Han startede sin karriere i den norske klub Brann. Her var han af to omgange lejet ud, indtil han i 2012 skiftede til norske Sandefjord, hvor han fik lov at prøve kræfter som anfører. 

- Yaw besidder nogle lederegenskaber, som gør, at han kan trække de andre spillere med sig i en positiv retning. Jeg kan også sige, at det var et stort ønske for Thomas Thomasberg at beholde Yaw. Så vi er meget tilfredse med, at Yaw også er Hobro-spiller de næste to år, fortæller sportschef Jens Hammer Sørensen.

Flere nyheder fra TV2 Nord