Hobro IK mødte overmagten - svidende nederlag mod FCK

FCK's Robert Skov blev dobbelt målscorer, da løverne mandag aften fortjent slog Hobro IK 3-0.

Engang imellem møder man bare overmagten. Og det var lige præcis, hvad Hobro IK gjorde mandag aften, da holdet i sin første hjemmekamp i sæsonen mødte FC København. Begge hold havde indkasseret nederlag i den første spillerunde og var derfor tørstige efter point.

Hjemmeholdet fik dog ikke mange ben til jorden mod en stærk modstander, der startede kampen i et højt tempo og havde held til at sætte sig på spillet i stort set alle 90 minutter, kampen varede.

Derfor endte det heller ikke overraskende med en sejr på 3-0 til FC København. En sejr, der meget let kunne være blevet større, når man tager FCK's dominans og kontrol kampen igennem i betragtning.

Fra første fløjt kæmpede et skadesramt Hobro IK-mandskab for at følge med i løvernes tempo. Trods ihærdig indsats hele vejen rundt var hjemmeholdet trykket i bund de første mange minutter. Først omkring 21. minut blev det til en stribe hæderlige gule angreb, hvor Sabbi markerede sig med flot spil på højrekanten.

Men cirka samtidig begyndte FCK's Viktor Fischer at vise sin skarphed foran Hobro-målet. I 25. minut var han tæt på at slide sig fri og nå til en afslutning. Og bare fem minutter senere lykkedes det ham at snøre Amankwah og ganske roligt udplacere Jesper Rask i målet. 1-0 til FCK efter 30 minutters spil.

Hemmeligt våben på banen

Anden halvleg begyndte præcis, hvor første halvleg sluttede: Med et solidt overtag til FC København, der uden de store anstrengelser holdt spillet på Hobro IK's banehalvdel og sendte det ene angreb efter det andet mod mål. Heldigvis viste Jesper Rask flere gange overblik til fine redninger.

Kun et par enkelte halve chancer blev det til for Hobros angreb i den anden ende. Det fik dog lov til at blive ved de glimtvise øjeblikke med godt Hobro-spil. I den anden ende sørgede FCK's Robert Skov nemlig for at udbygge føringen til 2-0 efter 70 minutter.

Fire minutter senere sendte cheftræner Allan Kuhn så sit nyeste våben på banen - angriber Djiby Fall - for at redde lidt af æren i hjemmebanepremieren. Det rodede måske lidt med FCK's ellers stærke forsvarsværker. I hvert fald lykkedes det Hobro at kæmpe sig frem til først en hovedstødafslutning til Sabbi og derefter et hjørnespark, som Gotfredsen var overraskende tæt på at banke i nettet. Bolden ramte dog overliggeren og gav i stedet en kontramulighed til FCK.

I det 85. minut hamrede gæsterne så det sidste søm i Hobros kiste. Et frispark på kanten af feltet blev fornemt eksekveret af Robert Skov, som sendte det i en blød bue hen over den gule mur og gjorde det til slutresultatet 3-0.

Med det andet nederlag i sæsonen indtager Hobro IK sidstepladsen i Superligaen, mens FCK rykker op på en sjetteplads.