Hobro IK sender byen til tops i mediesynlighed

Infomedia har netop offentliggjort analysen "Danmarks 100 største byers mediesynlighed 2014", hvor Hobro kommer ind på en flot andenplads foran Brøndby, når der måles på synlighed i forhold til antal indbyggere. Borgmester Mogens Jespersen fra Mariagerfjord Kommune tilskriver Hobro IK hovedparten af æren for den flotte placering.

I hele 2014 var Hobro på alles læber. Ikke mindst på grund af eventyret med fodboldspillerne fra Hobro IK, der rykkede fra 1. division op i Alka Superligaen og overraskende udraderede klubber som Brøndby IF og FC København i de første spillerunder.

Den omfattende omtale af Hobro IK er nu blevet dokumenteret i Infomedia-analysen "Danmarks 100 største byers mediesynlighed i 2014". Her opnåede Hobro en placering som nr. 2 med 109,9 omtaler per indbygger, kun overgået af Skagen med 110,8 på førstepladsen og efterfulgt af Brøndby med 108,6 på tredjepladsen.

Byernes mediesynlighed afhænger i høj grad af, om de enkelte byer lægger areal eller navn til enten en stor kulturbegivenhed eller en stor sportsklub, skriver Infomedia i konklusionen. Det er borgmester Mogens Jespersen fra Mariagerfjord Kommune enig i, selvom han også vil tilskrive racerkører Tom Kristensen en del af æren for omtalen.

-Som kommune kunne vi ikke ønske os noget bedre. Vi har fået en fantastisk hjælp fra fodboldklubben, og det havde aldrig været muligt for os at finde de nødvendige penge til at igangsætte en imagekampagne med så stor effekt, fastslår borgmesteren.


Seneste nyt

fra Nordjylland