Hobro IK starter talentudviklingshold

Arkivfoto. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Hobro IK starter nu et nyt hold med talentchef Claus Stenum Jensen i spidsen, der nu skal udvikle talenter fra egne rækker.

Hobro IK vil nu i endnu højere grad dyrke de lokale talenter. Hobro har styrket sit talentarbejde med ansættelsen af Claus Stenum Jensen som ny talentchef og Jan Senft som T+-træner. De skal nu stå i spidsen for det nye talentudviklingshold, der skal find og dyrke de lokale talenter. Begge trænere har i forvejen A-træneruddannelsen og har således den rigtige baggrund for at stå i spidsen for talentarbejdet i klubben.

- Vi er stolte af, at vi tager endnu et skridt i klubbens udvikling. Talentarbejdet for børn og unge i Hobro og i Mariagerfjord kommune som helhed har fået et ekstra gear. Vi håber, at det kan føre til, at klubben på et tidspunkt kan erhverve en B-licens, så vi kan komme til at spille divisionsfodbold i U17 og U19, siger sportschef Jens Hammer Sørensen fra Hobro IK.

Claus Stenum Jensen, der er uddannet idrætslærer, kom til klubben sidste år som T+-træner og medbragte i bagagen fra Randers Freja 25 års trænererfaring med elitehold. Ved sæsonopstarten er han avanceret som talentchef, mens Jan Senft, der tidligere har været træner i Hadsund Boldklub, har overtaget det direkte træneransvar i T+-programmet. Herudover består teamet også af talentkoordinator Per Andersen, der har kontakten til 13 samarbejdsklubber og tre skoler i området.

- Vi vil videreføre det store arbejde, der hidtil er blevet lavet omkring talentarbejdet, og så skal vi fortsat udvikle os. Med det budget vi råder over i øjeblikket, tror jeg vi i løbet af et par år får en B-licens. Det afhænger meget af, hvordan det går klubbens førstehold, da Superliga-holdet skal være en slags lokomotiv for talentudviklingen, siger talentchef Claus Stenum Jensen. 

Hobro IK deltager sammen med de øvrige 11 Superliga-klubber og tre 1. divisionsklubber i et projekt, hvor DBU har hyret den belgiske konsulentvirksomhed Double PASS til at analysere talentarbejdet i de danske klubber. Projektet afsluttes med en certificering af hver klub, og Hobro IK forventer at få adgang til masser af viden fra deltagelsen i projektet. 

Flere nyheder fra TV2 Nord