Hobro-klasse vinder Historiedysten: Det er helt vildt

Finalen foregik på Frederiksborg Slot, så billedet er taget, da 4.a igen ankom til Hobro torsdag aften. Foto: Jan Rehder Petersen

Det handler om at have sin historieviden i orden, når man deltager i historiedysten. Det har 4.a på Bymarkskolen i Hobro, de løb nemlig med sejren.

Christian d. 4, Frederik d. 6 og Frederik d. 8. Det er nok ikke alle, der har sin paratviden på plads, når det kommer til forhenværende kronprinser. Det har eleverne i 4.a på Bymarkskolen i Hobro. De har nemlig deltaget i konkurrencen historiedysten, så de er blevet eksperter i Christian d. 4.  De ved faktisk så meget, at de vandt konkurrencen.

- Vi er de klogeste børn i hele Danmark, når det kommer til historie. Det er så sindssygt at vinde, og så vores forældre, der tager imod os med flag og champagne, det er helt vildt, sige Lukas Vestergaard Larsen, der er en del af 4.a.

Det er så sindssygt at vinde, og så vores forældre, der tager imod os med flag og champagne, det er helt vildt.

 Lukas Vestergaard Larsen, 4.a

Det er nationalmuseet, der hvert andet år afholder konkurrencen. Deltagerne er 3-9 klasser fra hele rigsfællesskabet, og der bliver så konkurreret på forskellige årgange. Målet med denne konkurrence er at sætte fokus på danmarkshistorien på en anderledes og udfordrende måde.

Klassen fik under konkurrencen ros for at have bygget Christian d. 4's kroning i mindcraft, da det var en anderledes måde at lære historie på.

-Jeg er mega stolt over, at de vandt den her konkurrence. Man bliver så glad på sine elevers vegne, og det er dejligt at se, hvad man kan opnå, når man løfter i flok, og har den rette ånd, siger Jonas Vestergaard, der er 4.a's historielærer.

4.a fra Bymarkskolen har udover æren vundet en klassetur med alt betalt til København. Her skal de meget passende en tur rundt i Christian d. 4's fodspor.

Det er ikke kun eleverne, der vendte glade hjem fra finalen. Også klassens to lærere Dorte og Jonas var både stolte og glade. Foto: Jan Rehder Petersen

Flere nyheder fra TV2 Nord