Efter forlænget spilletid: Hobro undgår direkte nedrykning

Superligaklubben Hobro IK undgår direkte nedrykning til 1. division efter en sejr på 2-0 over Vejle.

Der blev løbet til allersidste krampetrækning for alle Hobro IK spillerne søndag i kampen mod Vejle BK.

Med hiv og sving lykkedes det den lille nordjyske superligaklub at undgå direkte nedrykning til 1. division med en afgørende sejr på 2-0 over Vejle BK.

- Det er godt nok vildt. Jeg er stolt af drengene, trænerne og alle fansene. Det var en super dag, siger sportschef i Hobro IK, Jens Hammer Sørensen.

Hobro havde ellers et halvt ben i 1. division, da de i den første af to nedrykningskampe tabte 1-0 til Vejle på DS Arena i Hobro.

Men det skulle ikke holde de gule fra Hobro tilbage i returopgøret på Vejle Stadion.

Vejle lignede fra start et rystet hold og efter et kvarters spil blev det kun værre for den traditionsrige klub.

Udenfor feltet fik Emmanuel Sabbi dirigeret bolden skråt tilbage til Vito Hammershøy-Mistrati, som langt uden for feltet fik kanoneret bolden helt op i det ene målhjørne til stor jubel for de medrejsende Hobro fans.

Dermed havde Hobro udlignet den føring Vejle havde fra den første kamp, og derfor var alt tilbage til status quo.

I første halvlegs overtid fik Vejle tilkendt et straffespark, men fra 11-meterpletten kunne Vejles Kjartan Finnbogason ikke overliste Jesper Rask i Hobro-målet.

Generelt var Jesper Rask storspillende på stadionet i Nørreskoven og intet virkede til at kunne komme forbi målmanden med over 100 kampe for Hobro.

Et par glade Hobro-spillere kunne med store smil omfavne hinanden efter slutfløjtet i Vejle.

To trætte mandskaber

Anden halvleg blev ikke nogen skøn affære for nogen af de to hold. Kræfterne begyndte at slippe op, og spillere fra begge hold faldt sammen med kramper jo nærmere den ordinære spilletid kom på sin afslutning.

Generelt virkede de to hold så trætte i slutningen af anden halvleg, at de næsten ikke kunne sammensætte to afleveringer. I slutningen af kampens ordinære spilletid fik Hobro to hjørnespark, men det lykkedes hverken dem eller Vejle at score, og dermed måtte kampen ud i forlænget spilletid.

Den forlængede spilletid startede som den ordinære kamp sluttede. Meget uskønt og nærmest uden chancer. Men efter seks minutter af første halvleg af den forlængede spilletid fik Emmanuel Sabbi tilkæmpet sig et hjørnespark, der næsten resulterede i en krampe hos Hobro-spilleren.

Det virkede dog ikke til at skulle sætte en stopper for Sabbi, for på det efterfølgende hjørnespark fra Vito Hammershøy-Mistrati stod Sabbi pludselig helt umarkeret udenfor det lille felt og kunne nemt heade bolden i mål.

Muren fra Hobro

En 2-0 sejr ville sikre, at Hobro ville undgå nedrykning, og Vejle var nu tvunget til at lave to mål for at holde fast i håbet om endnu en sæson i Superligaen.

Og Vejle kom da også tæt på. To gange havde Gustaf Nilsson store muligheder for at skabe spænding i kampen igen, men Hobros bedste mand i kampen, Jesper Rask i målet, lod intet passere.

Efter 123 minutter lød slutfløjtet og Hobro kunne juble over, at de endnu har et par chancer for at undgå nedrykning til 1. division. Derimod må Vejle en tur ned i den næstbedste række.

Se interview med Hobros træner Peter Sørensen.