Palmestranden: Høj aktivitet hos livredderne

Vejret gav livredderne i Frederikshavn masser af arbejde

Hele 31 førstehjælpsaktioner og 45 forebyggende aktioner er det blevet til for Trygfondens livreddere på Palmestranden i Frederikshavn i sidste uge. Det er cirka dobbelt så mange som i resten af Nordjylland tilsammen.

De mange indsatser skyldes primært weekendens fine sommervejr og fralandsvind i Frederikshavn. Det gav masser af brandmænd, og så måtte de mange badegæster endnu engang opfordres til at lade badedyrene ligge i bilen.

- Det betyder, når børn, og dem kommer der mange af hernede, de har deres badedyr med, ja men så driver de simpelthen ud til havs, og så vil børnene forsøge at gribe dem, hvis de taber dem, og kan måske komme ud på dybt vand, hvor det kan blive farlige forhold, forklarer Kystlivredder fra Trygfonden Timmy Carstensen til TV2 Nord.

De mange skader fra brandmænd kan livredderne også hjælpe med. I livreddertårnene har Trygfondens ansatte lokalbedøvende creme fra håndkøb, der kan stoppe den værste branden på en lille barnefod.

I Nordjylland har Trygfonden kystlivreddere på strandene ved Blokhus, Løkken, Tornby, Tverstes, Sønderstrand og Palmestranden.

Fondens livreddere udførste ingen livreddende aktioner i uge 28 i hele Nordjylland, så derfor havde livredderne også fin tid til forebyggelse og førstehjælp. Og specielt indsatsen mod badedyr i fralandsvind har krævet ressourcer.

- Vi går hen til badegæsterne, lige så snart vi ser dem komme med badedyr, og fortæller dem om, at der er fralandsvind, og vi fraråder dem at bruge badedyrene., siger Timmy Carstensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland