Høj husleje fører til tomme butikker midt i Sæby

Butikkerne lukker ned på stribe og står tomme i kernen af Sæby. Huslejen er alt for høj, lyder kritikken.

Torvekroen midt på torvet i Sæby har stået tom i snart halvandet år. Torben Staun Pedersen, der i dag arbejder som smed, opgav kroen på grund af huslejen, som endte på 28.000 kroner.

- 28.000 i en by, hvor vi er 8000 indbyggere. Det hænger slet ikke sammen. Det er skudt så meget over målet, siger Torben Staun Pedersen.

Nethandlen har taget sin bid af forretningslivet, men ifølge Torben Staun Pedersen mangler udlejerne nu at tage deres bid af kagen ved at reducere udlejningsprisen.

- Det er jo ikke København og Strøget, vi er på. Det er en ganske almindelig provinsby, siger han.

Kroens nærmeste nabo, tøjforretningen Kalhøj, er omgivet af tomme butikker. Indehaveren Hans Ole Kalhøj, der også er formand for handelsstandsforeningen i Sæby, kunne godt tænke sig lidt mere initiativ.

- Der ligger gamle aviser. Der ligger et skilt fra dengang for snart to år siden, hvor restaurationen var åben endnu, og der er ikke sket noget som helst siden, siger Hans Ole Kalhøj.

Flere af lejerne er flygtet fra de store, dyre lokaler i nærheden af torvet for så at rykke ind i lidt billigere lejemål få skridt fra samme sted.

- Det kunne måske tyde på, at der er nogle steder, hvor huslejen skal reduceres en lille smule, siger Hans Ole Kalhøj.

Sæby Handelsstandsforening tilbyder som noget nyt en velkomstpakke med et halvt års gratis medlemskab plus hjælp til markedsføring, når en ny køber melder sig i gaden.

- Men derudover er vi nødt til at skulle have vores udlejere med på banen. Det kunne typisk være halvt års reduceret husleje for at skubbe folk i gang, mener Hans Ole Kalhøj.

TV2 Nord har talt med Orla Nielsen, indehaveren af Escot, som udlejede Torvekroen. Han afviser, at udlejningsprisen skulle være for høj, men den udmelding er stik imod Torben Staun Pedersens opfordring til udlejerne i Sæby Midtby.

- I skal sgu tænke jer lidt om og komme ned på et niveau, som passer til vores by, siger Torben Staun Pedersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland