Højskoler hitter

Ud med sol og strand og ind med samvær og fordybelse. De nordjyske højskoler oplever stigende interesse for de korte sommerophold.

Der er udsædvanligt godt fyldt op omkring spisebordene til middagstid på Vrå Højskole. Ifølge Folkehøjskolernes Forening i Danmark er sommerkurser på landets højskoler populære som aldrig før. Vrå Højskole har lige nu lange ventelister til flere af højskolens kurser. 

- Vi har totalt fuldt hus, totalt udsolgt, og også mange på venteliste, så vi er godt tilfredse, fortæller Pia Schnoor, forstander på Vrå Højskole. 

 I bedste højskolestil gives der fællesbeskeder, inden middagsmaden på Vrå Højskole.
 I bedste højskolestil gives der fællesbeskeder, inden middagsmaden på Vrå Højskole.

- Det er jo et meget menneskeligt rum, hvor man socialt får mulighed for at dele erfaringer og oplevelser, som man har haft i undervisningsrummet, men også i det afslappede rum, der er herude, siger Claus Rasmussen, der er Danser og performer fra København

På Vrå Højskole underviser kendte skuespillere på fortællekursus. Det er et af de nye og populære højskoletilbud.

- Dett er noget, der er kommet for at blive. Det at være sammen i nuet om at dele en historie, det er meget i højskoleånden, men det er noget, der blomstrer i hele Europa og hele den vestlige verden, fortæller Vigga Bro, der er skuespiller og underviser på skolen. 

Måske højskoleophold og historiefortælling er et særlig godt match, der begge oplever sin anden ungdom.   

- Jeg tror, den vil blive stigende, for jeg tror virkelig, der er en spirende opgør i samfund med, at vi vil fællesskabet på en anden måde, og vi har levet for længe som egoister, siger Pia Schnoor, forstander på Vrå Højskole. 

   


Seneste nyt

fra Nordjylland